De ce operația de scuratre a vălului palatin nu e o idee grozavă?

Operatia de reductie a valului palatin pentru sforait si apnee in somn

Am vazut într-un studiu, nu mai știu care, că operația de scurtare a vălului palatin la sforăitori sau la cei cu apnee în somn de alte cauze, nu dă rezultate, ba chiar poate crește riscul de apnee în somn cu 33%.

Enorm, mai ales că te-ai aștepta să fie invers!

Cauza au determinat-o prin cefaloradiometrie, ceva ce nu am găsit la noi si care tare aș vrea să știu cine face în București sau prin altă parte, așa că vă rog dacă ați auzit de așa ceva, radiocefalometrie, vă rog să scrieți un comentariu mai jos sau dați un semn cumva!

Și cauza era că unii făceau cicatrici mai mult ca alții, cicatrici care deși au tendința naturală să se reducă în timp, vor determina până una alta obstrucția căilor aeriene superioare și apnee de somn. Și din păcate nu există posibilitatea tratamentului cicatricilor cheloide in gât, decât poate doar cu laser (portocaliu) care știu sigur că funcționează.

Așa că e bine să nu vă grăbiți, să studiați și să consultați specialistul când alegeți următorii pași de urmat. Și cine te poate sfătui mai bine decât unul care știe?

Daniel Ganea
Vino cu mine

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

3 × 1 =

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.