Anticoagulante orale noi

Anticoagulante orale non-vitamina K

Anticoagulantele sunt utilizate pentru anticoagulare la pacienții cu angină instabilă.

Lepirudină (Refludan)

Lepirudina este o hirudină recombinantă derivată din celulele drojdiei. În comparație cu UFH în studiile cu angină instabilă, hirudinul a demonstrat o reducere modestă pe termen scurt a valorii finale compuse a morții sau a IM-ului non-fatal. Riscul de sângerare este modest crescut. În prezent, hirudina este indicată doar la pacienții care nu pot primi heparină din cauza trombocitopeniei induse de heparină.

Bivalirudină (Angiomax)

Bivalirudina este un analog sintetic al hirudinei recombinate. Inhibă trombina și este utilizat pentru anticoagulare la pacienții cu angină instabilă care suferă de angioplastie coronariană transuminală percutanată (PTCA). Cu utilizarea provizorie a unui inhibitor GPIIb / IIIa, este indicat pentru anticoagulare la pacienții supuși PCI.

Avantajele potențiale ale terapiei cu bivalirudină față de terapia convențională cu heparină includ niveluri de anticoagulare mai previzibile și mai precise, activitate împotriva trombinei legate de cheag, absența inhibitorilor naturali (de exemplu, factorul plachetar 4 și heparinaza) și eficacitatea continuă după eliminarea din plasmă (din cauza legându-se de trombină).

Argatroban

Argatroban este un inhibitor selectiv al trombinei care inhibă formarea trombinei prin legarea la locul trombinei active a trombinei libere și legate de fibrină. Inhibă agregarea plachetară indusă de trombină.

Dabigatran etexilat (Pradaxa)

Dabigatran etexilat este un inhibitor selectiv al trombinei care inhibă formarea trombinei prin legarea la locul trombinei active a trombinei libere și legate de fibrină. Inhibă agregarea plachetară indusă de trombină.

Daniel Ganea
Vino cu mine

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.