Antiaritmice

Antiaritmice de clasă II

Rezumatul clasei

Agenții antiaritmici reduc episoadele de durere toracică și evenimente cardiace clinice.

Esmolol (Brevibloc)

Esmolol este un agent cu acțiune ultra-scurtă care blochează selectiv receptorii beta1 cu puțin sau deloc efect asupra tipurilor de receptori beta2. Este deosebit de util la pacienții cu presiune arterială crescută, mai ales dacă este planificată intervenția chirurgicală. S-a demonstrat că esmololul reduce episoadele de durere toracică și evenimente cardiace clinice în comparație cu placebo. Poate fi întrerupt brusc, dacă este necesar.

Esmolol este util la pacienții cu risc de complicații din blocarea beta, în special la cei cu boală reactivă a căilor respiratorii, disfuncție ventriculară stângă ușoară până la moderată sau boală vasculară periferică. Timpul scurt de înjumătățire (8 min) permite titrarea la efectul dorit și întreruperea rapidă, dacă este necesar.

Propranolol (Inderal LA, InnoPran XL)

Propranololul are activitate de stabilizare a membranelor și scade automatitatea contracțiilor. Nu este potrivit pentru tratamentul de urgență al hipertensiunii arteriale. Nu-l administrați intravenos în situații de urgență hipertensivă.

Sotalol (Betapace, Sorine)

Acest agent antiaritmic de clasa a II-a blochează canalele K +, crește lungimea ciclului sinusal, încetinește ritmul cardiac, crește refractoritatea AV nodală și scade conducerea nodală AV. S-a dovedit că este eficient în menținerea ritmului sinusal, chiar și la pacienții cu afecțiuni cardiace subiacente. Este un blocant beta-adrenergic selectiv non-cardiac. Are activitate de blocare a receptorilor beta1 și beta2.

Acebutolol (sectorial)

Acebutololul blochează selectiv receptorii beta1-adrenergici. Are activitate intrinsecă și activitate de stabilizare a membranei.

Daniel Ganea
Vino cu mine

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

15 − four =

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.