Alte medicamente antiplachetare

Agenții antiplachetari inhibă agregarea plachetară.

Abciximab (ReoPro)

Abciximab este un anticorp monoclonal uman-murin himeric aprobat pentru utilizare în intervenție coronariană percutană electivă, urgentă sau de urgență (PCI). Se leagă de receptor cu afinitate ridicată și reduce agregarea plachetară cu 80% timp de 48 de ore după perfuzie.

Clopidogrel (Plavix)

Clopidogrel inhibă selectiv adenozina difosfat (ADP) care se leagă la receptorii trombocitari și activarea ulterioară a ADP a complexului glicoproteinei (GP) IIb / IIIa, inhibând astfel agregarea plachetară.

Clopidogrelul poate avea o influență pozitivă asupra mai multor parametri hemoragici și poate exercita protecție împotriva aterosclerozei nu numai prin inhibarea funcției plachetare, ci și prin modificări ale profilului hemoragic. S-a dovedit că scade ratele de deces cardiovascular, IM și accident vascular cerebral la pacienții cu sindrom coronarian acut (adică angină instabilă și IM non-Q).

Vino cu mine

Daniel Ganea

"Prin ConsultatiiLaDomiciliu.ro vreau să fiu mai aproape de pacienții mei."  
Dr. Daniel Ganea este "Doctorul tău", Medic Specialist Medic de familie, medic rezident cardiologie, cu Competență în Ecografie și scrie aici articole pentru pacienți. A început cariera ca medic specialist în 2009 în Urgență, a lucrat și pe Ambulanță, aflând ce-și doresc de la medic pacienții care solicită online consultații medicale cu medic specialist la domiciliu. Astfel a aparut ConsultatiiLaDomiciliu.ro
Dacă ai citit Termeni și condiții, fă o programare online sau telefonic:

Programează consultație

"Cine te poate sfatui mai bine decat medicul, specialist in domeniul lui?"
Daniel Ganea
Vino cu mine

Ultimele postari ale lui Daniel Ganea (vezi toate)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.